Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Laos land van Rust, schoonheid, natuur en cultuur!

Laos, een fantastisch land dat soms de indruk geeft alsof de tijd heeft stilgestaan. Laos is minder druk en een veel minder ontwikkeld dan buurlanden Thailand en Vietnam. In Laos, het enige land in Zuidoost Azië zonder kustlijn, ervaart u eeuwenoude tradities en rust zoals u dat niet snel ergens anders zult vinden. Een geweldig land welke garant staat voor een geweldige reis!

laos1

Facts and Figures

  • Hoofdstad: Vientiane (450.000 geregistreerde inwoners)
  • Aantal inwoners: 6 miljoen
  • Taal: Lao
  • Munteenheid:Kip
  • Religie:Boeddhistisch         
  • Oppervlakte: 240.000 vierkante kilometer (helft van Frankrijk)
  • Klimaat: subtropischLaos
heeft ongeveer 6 miljoen inwoners en een oppervlakte van 240.000 vierkante kilometer. De hoofdstad van Laos is Vientiane, dat met slechts 450.000 inwoners beduidend kleiner is dan de hoofdsteden van buurlanden Thailand, Cambodja en Vietnam. De hoofdstad wordt door dan ook vaak benoemd als een groot dorp! Ook het aantal inwoners in Laos ligt veel lager dan in omringende buurlanden. Slechts zeven miljoen inwoners in een land dat veel groter is dan Nederland. Veel reizigers ervaren Laos mede daardoor als een rustig en relaxed land, waar inwoners veel aandacht besteden aan hun tradities, cultuur en gewoonten. In Laos gaat alles een stukje langzamer dan snel ontwikkelende landen als Thailand en Vietnam. Misschien zijn de ervaringen van reizigers over Laos daarom wel zo positief!

Hoe en Wanneer

Het klimaat van Laos is vergelijkbaar met dat van Thailand. Het regenseizoen start ongeveer in juni en kan duren tot in november. U kunt dan gewoon reizen in Laos, aangezien de temperatuur niet vaak onder de 30 graden komt (met uitzondering van bergstreken). Houdt u wel rekening met een fikse bui op zijn tijd. De beste periode om Laos te bezoeken is waarschijnlijk van november tot maart. Dan zijn de temperaturen wat lager dan in de warme maanden april tot en met juni en heeft u doorgaans geen regen. Wie een bui echter niet schuwt, kan evengoed in het regenseizoen Laos bezoeken.

BezoekThailand heeft een aantal mooie reizen uitgekozen waarbij cultuur, natuur, traditie en rust uitgangspunten zijn. Een aantal van deze programma’s starten in Noord Thailand. U kunt natuurlijk ook vanuit de hoofdstad Vientiane en andere steden prachtige tours bestelen. Momenteel biedt BezoekThailand nog geen hotelaccommodatie aan in Laos.

laos3

Cultuur, Tradities en Hoogtepunten

Eigenlijk is de cultuur het hoogtepunt van Laos. Dat ziet u onder terug in de vele tempels, pagoda’s, monniken en de levensinstelling van de lokale bevolking. In Laos heeft de Mekong rivier een belangrijk aandeel in de cultuur en opvattingen van inwoners. De Mekong en omringende delta’s genereren namelijk al jaren stimulance voor de economie. De rivier en delta zijn als het ware de levensader van het land en daarom terecht een hoogtepunt!

Andere Hoogtepunten

Andere hoogtepunten in Laos zijn onder andere de hoofdstad Vientiane en het grensplaatsje Savannakhet. Natuurlijk mag een bezoek aan Luang Prabang niet ontbreken tijdens een reis door Laos. Deze stad was jarenlang afgesloten van de rest van de wereld en is nu geplaatst op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het plaatsje Vang Vieng, gelegen tussen Luang Prabang en Vientiane is een populaire spot voor rugzakreizigers wegens het relaxte karakter van het plaatsje.

loas4

Wilt u liever wat verder van het toerisme verwijderd zijn? Bezoek dan Pakse en Champasak in Zuid Laos. Hier vindt u prachtige tempels en het beroemde Boleven-plateau. Ook Si Phan Don is een bezoek waard. Deze eilandjes in de Mekong Delta staan bekend om prachtige watervallen en zoetwaterdolfijnen.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat