Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Myanmar, een wereld op zich in Zuid Oost Azië!

Myanmar is een avontuurlijke reisbestemming en heeft een oppervlakte van 700.000 vierkante kilometer. Het land telt officieel 48 miljoen inwoners en grenst ten noorden aan China, ten westen aan Pakistan en ten oosten en zuiden aan Thailand. Myanmar is een land met diepgaande historie en cultuur.

myanmar1

Myanmar
is op het eerste gezicht misschien geen vakantiebestemming waar u direct aan denkt als u denkt aan Zuidoost Azië. Vele Westerlingen zullen Myanmar kennen uit de recente, vooral negatieve mediaberichtgeving. Maar reizigers die Myanmar gezien en gevoeld hebben spreken vooral over de prachtige, spirituele ervaring die zij hebben meegemaakt. De bevolking van Myanmar is zeer vriendelijk en verwelkomt haar gasten met groot plezier en enthousiasme.

Misschien is Myanmar niet het makkelijkste land om een rondreis te maken. De faciliteiten en infrastructuur zijn bijvoorbeeld minder ontwikkeld dan in buurland Thailand. Maar hier krijgt u een onvergetelijke ervaring voor in de plaats. Een ware bestemming voor de avontuurlijke reiziger!

Facts and Figures

  • Aantal inwoners: 48 miljoen
  • Hoofdstad: Rangoon (4 miljoen geregistreerde inwoners)
  • Tweede stad: Mandalay (800.000 geregistreerde inwoners)
  • Taal: Birmees en veel lokale dialecten
  • Munteenheid: Kyat
  • Religie: Boeddhistisch         
  • Oppervlakte: 680.000 vierkante kilometer
  • Klimaat: subtropisch

Hoe en wanneer

Myanmar kan net als andere landen die u met BezoekThailand.nl bezoekt het best in de maanden rond de jaarwisseling worden bezocht. De temperaturen zijn dan aangenaam koel en de vochtigheidsgraad is dan minder hoog dan in de andere maanden. Wie warmere klimaten en een bui in het regenseizoen niet schuwt kan Myanmar het gehele jaar bezoeken. Het regenseizoen is net als in Thailand van juni tot september. Het regenseizoen kenmerkt zich door fikse buien waarna meestal een opklaring volgt.

Als u naar Myanmar gaat, kunt u het beste vanuit Bangkok met het vliegtuig Myanmar in reizen. Over land Myanmar binnengaan is moeilijk. Vanuit de grote steden in Myanmar kunt u met BezoekThailand.nl diverse programma’s boeken. Deze programma’s zijn aan te raden, omdat reizen op eigen gelegenheid in Myanmar moeizaam is.

myanmar3

Hoogtepunten

In Myanmar vindt u prachtige landschappen en een cultuur die honderden jaren in stand is gehouden. Het Boeddhisme leeft zeer sterk en tempels zijn zeer indrukwekkend. Een land waar de tijd minder snel is gegaan dan in de rest van Zuid Oost Azië. Hoogtepunten van Myanmar zijn bijvoorbeeld de hoofdstad Yangoon en Mandaly.

Maar ook het spirituele centrum van Bagan is prachtig. Honderden jaren geleden streden Burma en Siam (het huidige Thailand) om de dominantie van Zuidoost Azië. De stad Bagan met haar duizenden tempels is daar het bewijs van. In Bagan liggen 4000 heilige tempels en stupa’s. Andere hoogtepunten zijn het Inle meer en de Irrawadee-rivier. Indien u op zoek bent naar een strandbestemming dan raden wij u Ngapali Beach aan. 

myanmar4

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat