Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Beste reistijd Thailand

Wat de beste reistijd voor Thailand? Dat is natuurlijk afhankelijk van het klimaat, maar ook van uw persoonlijke voorkeuren. Want op het moment dat het weer ideaal is, dan is dat ook direct het hoogseizoen.

En gaat u voor een strandvakantie, dan zult u vooral veel zon willen. Wilt u  vooral steden  bezoeken is het juist weer van belang dat het niet té heet is.

Het klimaat in Thailand


Zoals in veel andere landen in Azië, heerst er een tropisch klimaat in Thailand. Gemiddeld is het er 30 graden Celsius en is het er vochtig. Het klimaat in Thailand kent 3 seizoenen:

  • - Regenseizoen (mei  t/m oktober)
  • - Koel seizoen (november t/m februari)
  • - Warme seizoen (maart t/m april)

 

Regenseizoen Thailand: mei t/m oktober


Dit klinkt wellicht als de slechtste periode om naar Thailand te gaan, aangezien de regenbuien heel heftig kunnen zijn. Vooral in de steden is er dan kans op overstromingen. Het regenseizoen betekent echter niet dat het de gehele dag regent, regenbuien duren gemiddeld 1-2 uur per dag.

Zuiderschiereiland en het regenseizoen
Houdt er rekening mee  dat op het zuiderschiereiland gemiddeld 2x zoveel neerslag valt als in het noorden en centrale gedeelte van Thailand.

Voordeel van reizen tijdens het regenseizoen in Thailand

Natuurlijk zijn er ook voordelen van reizen tijdens het regenseizoen. Zoals gezegd duurt een gemiddelde bui 1-2 uur per dag, nog genoeg tijd over om u droog van A naar B te begeven. Ook is de natuur schitterend groen in deze tijd, dit is echt indrukwekkend in Thailand.

Het regenseizoen geldt als laagseizoen, dat betekent: stuk minder toeristen en lagere prijzen voor accommodatie.

Koel seizoen: november t/m februari


Qua weer is dit het de beste reistijd voor Thailand. Zoals de naam van het seizoen al doet vermoeden is de temperatuur iets koeler, wat aangenaam is en de kans op regen is minimaal.  Het koele seizoen is dan ook het hoogseizoen in Thailand.

Dat betekent wel dat prijzen omhoog gaan en het toerisme zijn piek bereikt.  Wilt u in dit seizoen op rondreis door Thailand? Dan adviseren wij om zo vroeg mogelijk te boeken.

Beste reistijd Thailand voor uw ideale Thailand vakantie

Warme seizoen: maart t/m april


In het warme seizoen kunnen temperaturen, zeker in de steden, oplopen tot 40 graden Celsius. Er staat weinig wind en er valt geen regen. Dit heeft tot gevolg  dat de natuur er droger uitziet.

Festival in het warme seizoen

Een aanrader tijdens het warme seizoen is het Songkran festival, het Thaise Nieuwjaar.  Tijdens het Songkran Festival verandert het centrum van Bangkok in een groot watergevecht. Een unieke ervaring!

Wat is nu beste reistijd voor Thailand?


De meeste reisgidsen zullen november t/m februari (koele seizoen) aangeven als beste reistijd Thailand. Simpelweg omdat dit qua weer het meest stabiele seizoen is.

Maar zoals eerder gezegd is de beste reistijd zeer sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Bekijk daarom vooraf goed wat u wel en ook wat u niet wilt gaan doen. Wij adviseren u hier graag in.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat