Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Thaise Taboes - Religie, Cultuur en de Koninklijke Familie

Uit respect is het altijd belangrijk om op de hoogte te zijn van de locale gebruiken van een land voordat men daarheen op reis gaat. Er zijn vele serieuze taboes in de Thaise cultuur waar u van op de hoogte moet zijn voordat u op reis gaat, zodat u voorkomt de lokale bevolking die u onderweg ontmoet te beledigen. Hier zijn enkele belangrijke voorbeelden van wat u wel en niet moet doen:

Reclining Buddha- Doe niet de koning of de koninklijke familie op oneerbiedige wijze bejegenen, op welke manier dan ook, hetzij mondeling of in schriftelijke communicatie. Dit is eigenlijk een schending van de Lese Majeste wetten en je zou hiervoor kunnen worden gearresteerd.

- Wees wel vriendelijk en lach naar de lokale mensen als u voorbij loopt. Thailand staat bekend als het land van de glimlach en het is een prachtige en vriendelijke plaats.

- Sta wel op wanneer het nationale volkslied gespeeld wordt. Bijvoorbeeld, in de bioscoop vlak voor de film begint, of gedurende een publiek evenement waarbij een lid van de koninklijke familie aanwezig is.

- Doe niet het Thaise geld beschadigen, want het heeft een afbeelding van de koning’s gezicht erop.

- Wees wel respectvol rond afbeeldingen van Boeddha. Alle afbeeldingen en beelden van Boeddha worden als heilig beschouwd, dus ga niet met ze poseren, doe ze niet beschadigen of ze op welke manier dan ook niet respecteren.

- Doe niet je schoenen aanhouden in een tempel waar een beeld van Boeddha wordt bewaard – dit is niet passend. Trek uw schoenen uit en laat ze bij de deur, er zouden al een hele stapel schoenen van anderen moeten liggen!

- Doe wel zachtjes praten en gedraag u kalm wanneer u een tempel bezoekt. Het is geen plek om rond te rennen of grapjes te maken.

- Doe geen onthullende kleding dragen wanneer u een tempel bezoekt, dit is heel oneerbiedig. U moet uw schouders bedekken, en benen en decolleté bedekt houden. Als u het niet zeker weet, dan zijn er normaal gesproken borden bij de ingang van de tempel met voorbeelden van passende en niet passende kleding.

- Doe ook passende kleding aan wanneer u een moskee bezoekt. Vrouwen zouden een lange rok of broek moet dragen, een blouse met lange mouwen en hun hoofd bedekken met een sjaal. Mannen zouden een hoed moeten dragen.

- Doe niet een Boeddhistische monnik aanraken als u een vrouw bent. Het is voor een monnik verboden een vrouw aan te raken of door een vrouw aangeraakt te worden. Als een vrouw iets aan een monnik wilt geven, dan moet zij het eerst aan een man geven en hij zal het vervolgens aan de monnik geven.

- Vergeet niet dat de onderkant van de voeten in de Thaise cultuur als aanstootgevend wordt beschouwd en dat met de onderkant van je voeten naar iemand wijzen heel onbeleefd is. Houd hier rekening mee als u op de vloer zit of ligt.

- Doe niet het hoofd van een Thaise persoon aanraken. Het hoofd is een heilig onderdeel van het lichaam en het aanraken van iemands hoofd is een ongemakkelijke schending van iemands persoonlijke ruimte.

- Blijf wel kalm wanneer u zich in een moeilijke situatie bevindt. U raakt wellicht in de verleiding om boos te worden, maar boos worden in het openbaar getuigd van zeer slechte manieren. Blijf beleefd.

- Neem wel een moment de tijd om te kijken wat anderen rondom u doen, zodat u kunt zien welk vorm van gedrag passend is.

Dit zijn slechts enkele belangrijke dingen die u in gedachten moet houden als u Thailand bezoekt. Als u vragen heeft over uw aanstaande bezoek aan Thailand, aarzel dan alstublieft niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken ernaar uit voor u de trip van uw leven te plannen en u te verwelkomen in Thailand.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat