Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Vietnam, een wonderbaarlijk diverse bestemming!

Na een lange nare periode ontwikkelt Vietnam zich al een aantal jaren als een rijzende ster in Zuidoost-Azië. En niet alleen economisch gaat het goed met het land. Vele reizigers hebben Vietnam inmiddels als vakantieland ontdekt en kennis gemaakt met de veelzijdigheid van het land. Vietnam rekt van noord naar zuid meer dan 2500 kilometer en is sommige plaatsen slechts 60 kilometer breed. Door de uitgestrektheid van het land ervaart u een fascinerende diversiteit tijdens uw reis.

vietnam1

Facts and Figures

  • Aantal inwoners: 86 miljoen
  • Hoofdstad: Hanoi (3.5 miljoen geregistreerde inwoners)
  • Tweede stad: Ho Chi Minh City (6.3 miljoen geregistreerde inwoners)
  • Taal: Vietnamees
  • Munteenheid: Dong
  • Religie: Boeddhistisch         
  • Oppervlakte: 330.000 vierkante kilometer (anderhalf keer Frankrijk)
  • Klimaat: Subtropisch

 

Hoe en wanneer

Hanoi en Ho Chi Minh City zijn beiden grote steden die makkelijk met het vliegtuig vanuit Nederland of een ander deel van Europa bereikbaar zijn. Vanuit Bangkok vliegt u tevens in ongeveer een uur naar beide steden. Voor Vietnam heeft u een visum nodig. Deze kunt u het beste aanschaffen bij de Vietnamese ambassade in Nederland of Bangkok.

Een beste tijd om Vietnam te bezoeken bestaat eigenlijk niet, omdat de meeste reizigers vaak een doorreis maken van Noord naar Zuid Vietnam. In beide gebieden heerst een ander klimaat. In Noord Vietnam kan het van oktober tot maart koel of zelfs koud zijn, terwijl het dan in Zuid Vietnam meer dan 30 graden is. In april tot en met mei is het vooral erg warm in het land, temperaturen kunnen dan oplopen tot 40 graden. Het hoogseizoen in Vietnam is van november tot maart. 

vietnam2

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is met 3.5 miljoen inwoners niet de grootste stad van het land. Maar met 3.5 miljoen inwoners heeft het natuurlijk wel de allure van een echte wereldstad. Een hoogtepunt in Hanoi is waarschijnlijk een bezoek aan het Mausoleum waarin Ho Chi Minh ligt. Andere hoogtepunten van de stad zijn China Town, kleine winkelstraatjes, verkoelende parken en heerlijke cuisine!

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon is een stad met een totaal ander karakter dan Hanoi. Het ligt ongeveer 2500 kilometer zuidelijker dan Hanoi en kenmerkt zich door een ander klimaat. Ho Chi Minh City, één van de drukste en meest indrukwekkende steden van Azië, kent veel interessante bezienswaardigheden. Hieronder valt natuurlijk de moderne geschiedenis van de Vietnam Oorlog, door Vietnamezen ook wel "The American War" genoemd. Het War Remnants Museum is een indrukwekkend museum dat hieraan doet terugdenken.

vietnam3

In Ho Chi Minh City, ook wel het Parijs van Azië genoemd, kunt u naast het ervaren van  de geschiedenis ook genieten van uw vakantie. U vindt tal van restaurants in de stad waar een mix van culturen heerlijke gerechten aanbiedt. Winkelmogelijkheden zijn er voldoende in het moderne centrum van de stad, waar tevens prachtige architectuur uit de Frans Koloniale tijd te vinden is.

Bergen, Stranden, Cultuur en Historie

In Vietnam vindt u alles om uw vakantie tot een succes te maken. Naast de uiteenlopende Noord Vietnamese stad Hanoi en Ho Chi Minh City kunt u meer zien in Vietnam. Van parelwitte stranden en prachtige natuurgebieden tot drukke steden. Van de Mekong Delta tot theeplantages in de bergen. En natuurlijk de boeiende historie van het land die op veel plaatsen voelbaar en zichtbaar is. Andere hoogtepunten zijn Halong Bay, een wonderbaarlijk natuurgebied, de hilltribes van Sapa, de stad Danang, het klassieke Hoi An, de keizerstad Hue, de Cu Chi Tunnels vande Vietcong en de stranden van Phan Thiet.

vietnam4

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat