Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Reistips Thailand: Planning van uw reis

Reistips Thailand, deze tips en informatie zullen u helpen bij het plannen van uw reis en om u goed voor te bereiden op uw bezoek aan Thailand.

Als u vragen heeft over het reizen naar Thailand of u wilt advies over het voorbereiden van uw reis neem dan alstublieft geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag met alle vragen die u wellicht heeft zodat u zich kunt voorbereiden op een aangenaam avontuur in deze prachtige reisbestemming.

Bells of Thailand

Visa

Als u naar Thailand reist is het belangrijk dat uw paspoort geldig is. Uw paspoort moet in ieder geval nog 6 maanden geldig zijn na het einde van uw reis. Wanneer u het land binnenkomt, mag u voor een totaal van 30 dagen blijven – als u langer wilt blijven heeft u een visum nodig. Houd er rekening mee dat als u Thailand verlaat, en overland weer terug keert u, maar een visa voor 14 dagen krijgt. Als u Thailand verlaat en per vliegtuig terugkeert, dan krijgt u weer een visa voor 30 dagen. Als u een visum aan moet vragen kunt u dat doen bij de Thaise ambassade van uw eigen land. 

Reisverzekering & Annuleringsverzekering

Het is belangrijk dat u een reisverzekering heeft als u Thailand gaat bezoeken. Verzeker u ervan dat de polisvoorwaarden van de reisverzekering geschikt zijn voor de reis die u gaat ondernemen en dat deze wereldwijde dekking heeft. Als u een doorlopende reisverzekering heeft controleer dan of deze dekking geeft als u in Thailand reist. En denk eraan uw verzekeringspasje mee te nemen wanneer u op reis gaat. Sluit ook een annuleringsverzekering af om verzekerd te zijn voordat u op reis gaat.

Geldzaken

Wanneer u in Thailand aan het reizen bent zult u de locale valuta uitgeven, deze heet de Baht. Een Euro is ongeveer gelijk aan 42 Baht, een dollar is ongeveer 32 Baht en 1 Britse pond is ongeveer 48 Thaise Baht. U krijgt munten in de denominaties van 1,2,5 of 10 en briefjes van 20, 50 100, 500 en 1000 Baht. U kunt geld opnemen uit de geldautomaten, maar vele zullen u 150 Baht rekenen per transactie.

Wanneer u rondloopt,

denk er dan aan dat hoewel zakkenrollers niet zo gebruikelijk zijn als in andere landen, ze wel voorkomen. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen tegen zakkenrollers met uw rugzak, handtassen en portemonnee. Wees discreet met uw portemonnee als u voor goederen betaald en probeer niet uw geld ten toon te spreiden. Het is altijd een goed idee om uw geld te spreiden, zodat u bijvoorbeeld wat geld heeft in uw portemonnee en ook wat in uw geld riem, schoenen, of een geheim zakje, etc.

Uw kunt uw creditcard in vele ondernemingen in Thailand gebruiken, zoals alle grote winkels en hotels. Maar vele kleine lokale winkeltjes zullen alleen contant geld accepteren. De banken in Thailand zijn meestal open van maandag tot vrijdag van 9 am tot 3:30 pm.

Houd in gedachten dat fooi geven niet gebruikelijk is Thailand,

maar het wordt altijd gewaardeerd omdat het de mensen die in de dienstverlenende sector werken helpt en zij in het algemeen lage lonen ontvangen. Als u uw maaltijd neemt in een lokaal Thais restaurant kunt u 20 Baht tippen, en rond de 50-100 Baht in een luxer hotel of restaurant.

Het is niet gebruikelijk om uw taxi chauffeur te tippen, maar u kunt bijvoorbeeld het bedrag naar boven afronden wanneer u betaald. Als u een gids inhuurt voor een halve of hele dag, kunt u hem of haar rond de 100-400 Baht geven afhankelijk van de afstand en de tijd die de gids met u doorbrengt. De chauffeur kunt u ongeveer de helft van het bedrag geven welke u aan de gids geeft. Het geven van een tip wordt gewaardeerd en is een mooie manier om uw dank te tonen voor de goede service van een gids, restaurant or andere werknemer in de toeristen industrie

Het weer en seizoenen

U denkt wellicht dat het weer in Thailand het hele jaar rond perfect zonnig is, maar het is iets gecompliceerder dan dat. Het land ondervind een typisch tropisch klimaat en heeft twee seizoenen, het regen seizoen en het droge seizoen. De zuidelijke regio’s van Thailand hebben een licht andere moesson klimaat, afhankelijk van de kant waar de regio zich bevindt op het Thaise en Maleisische Schiereiland.

Het is mogelijk Thailand het hele jaar door te bezoeken. Alhoewel, gedurende het regen seizoen zijn de landelijke gebieden van Thailand minder toegankelijk en het winterweer brengt hogere zeeën met zich mee – wat effect heeft op degene die willen relaxen op het strand.

Wellicht is de beste reistijd voor Thailand gedurende het koele seizoen, welke loopt van november tot februari. Temperaturen rijken gedurende dag nog 30 graden, maar de temperaturen zijn milder dan tijdens het hete seizoen (maart - mei). En er is minder kans op neerslag dan gedurende het regenseizoen (mei – oktober). Uiteraard is het door het ideale weer ook de drukste tijd van het jaar dus zorg ervoor dat u vooraf boekt.


Thai Girl Umbrella

Als u op een trek of jungle tocht gaat

Als u op een trektocht gaat door de wildernis, is het belangrijk dat u voorbereid bent en de juiste spullen bij u heeft. Als u op een trektocht gaat, neem dan goede sterke schoenen met u mee, een zaklamp, een kleine rugtas, waterdichte uitrusting, een jas in de winter, anti-muggenmiddelen en een kopie van uw paspoort. Als u een jungle tocht met ons onderneemt dan raden wij ten sterkste aan dat u deze spullen meeneemt zodat u voorbereid op pad gaat.

Transport in Thailand

Er zijn vele manieren om door Thailand te reizen gedurende uw trip. Taxi's zijn een betaalbare manier om in steden te reizen maar verzeker u ervan dat u een taxi kiest die een meter heeft. Als de chauffeur geen meter heeft of hem weigert te gebruiken, dan is het waarschijnlijk een zwendel en moet u gewoon weglopen. Gelukkig zijn er in Bangkok vele taxi's dus u zult nooit lang hoeven te wachten. Als u een meter taxi gebruikt, bent u verzekerd van een eerlijke prijs – welke bestaat uit een starttarief van 35 Baht en daarop een tarief van 3 Baht voor elke twee kilometers.

Een andere optie van transport in Thailand is het huren van een minibus met chauffeur en een Engels sprekende gids. Wij bieden deze service aan welke ideaal is voor korte of middellange afstanden: Boek een binnenlandse transfer in Thailand.

De Tuk Tuk is een van de meest populaire vormen van transport

onder toeristen in Thailand. Het rondreizen in een van deze kleurrijke open voertuigen is een ervaring die u niet snel zult vergeten en is essentieel gedurende uw reis naar Thailand. Een rit in een tuk tuk is onderdeel van onze City Flash Bangkok programma, een unieke ervaring. Wanneer u een tuk tuk neemt, moet u proberen op zijn minst 30 tot 40 % van de prijs af te krijgen die de chauffeur u voorstelt, dus wees niet bang om te onderhandelen. En zorg er ook altijd voor dat u de prijs vooraf afspreekt zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Een andere plezierige mode van transport

in Bangkok is de skytrain en de metro welke zeer schoon en goed onderhouden zijn. De prijs per rit is slechts 10 tot 50 Baht, afhankelijk van de bestemming. Vanaf de BTS skytrain heeft u ook aansluiting op het MRT metro netwerk.

Een goedkope en leuke vorm van transport,

vooral in de kleinere steden, is de Song Taew. Dit is een omgebouwde pick-up met twee rijen tegenover elkaar. Het kost slechts rond 10 Baht om een mijl te reizen of soms zelfs iets minder. U kunt ook een scooter taxi nemen maar deze worden als gevaarlijk beschouwd omdat ze vaak verongelukken.

De watertaxi's die u kunt vinden op de rivieren en kanalen bieden ritprijzen tussen 10 en 20 Baht. Sommige hotels bieden een shuttle service met een privé boot naar het hotel. Ook is het  gebruikelijk rickshaws te vinden rond Thailand en zij kunnen een leuke ervaring zijn, zolang u goed over de prijs onderhandeld.

In Bangkok is het bussysteem complex en de bussen hebben geen airco en zijn vaak slecht onderhouden, maar ze zijn een hele goedkope vorm van transport.Voor langere ritten door het land, is de trein goed en goedkoop en biedt voldoende ruimte. Het is uiteraard wel basic.

En niet op de laatste plaats zijn er veel binnenlandse vluchten door Thailand als u geen zin heeft om 12 uur in een trein te zitten. Behalve het vliegveld van Thailand zijn de andere voornaamste luchthavens Koh Samui, Chiang Rai, Krabi, Phuket en Chiang Mai. Er zijn vaak meerdere vluchten per dag en de vliegtuigmaatschappijen zijn onder andere Air Asia, Bangkok Airways en Thai airways.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat