Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Ervaar de oude tradities van Cambodja!

Na een moeilijke tijd is Cambodja zich aan het ontwikkelen als een opkomende vakantiebestemming. Het land heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en ontvangt toeristen nu met open armen. In Cambodja zijn minder mogelijkheden dan in Thailand, maar ook in het oude Khmer koninkrijk ervaart u cultuur, traditie, geweldig eten, mooie, rustige stranden, vele tempels en leuk stadsleven! Een bestemming om in de gaten te houden!

Omdat het land minder ontwikkeld is, zijn de infrastructuur en voorzieningen minder goed geregeld dan in buurlanden Thailand en Vietnam. Wegen zijn soms minder goed begaanbaar en het land is nog minder ingesteld op Westerse bezoekers, hetgeen ook te wijten is aan het feit dat toeristen pas sinds korte tijd welkom zijn in het land met zo’n pijnlijke moderne geschiedenis. De verwachting is dat Cambodja over een aantal decennia een groot deel van het landelijk inkomen haalt uit toerisme!

cmb1

Facts and Figures

  • Aantal inwoners: 14.5 miljoen
  • Hoofdstad: Phnom Penh
  • Taal: Khmer
  • Munteenheid: Riel
  • Religie: Boeddhistisch
  • Oppervlakte; 182.000 vierkante kilometer
  • Klimaat: subtropisch     

cam2

Hoe en wanneer

Net als ieder land in Zuid Oost Azië heeft Cambodja jaarlijks een periode waarin het soms veel en soms minder regent; het regenseizoen. Sommige reizigers kiezen er bewust voor in deze periode het land te mijden. Reizigers die een flinke bui af en toe niet vervelend vinden kunnen Cambodja het hele jaar aandoen. Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober en kenmerkt zich door korte perioden met hevige regen. In maart tot en met april kan de temperatuur en vochtigheid extreem oplopen. Tot wel 40 graden! De beste periode om Cambodja te bezoeken is net als Thailand en Laos van begin december tot eind februari. Verkoelende wind zorgt dan voor een aangenaam reisklimaat.

Vanuit Amsterdam, Brussel, Dusseldorf of Keulen vliegt u in omstreeks 11 uur non stop naar Cambodja. Slimmer is om Cambodja in te trekken vanuit Thailand. Bangkok is makkelijk en voordeliger aan te reizen dan Phnom Penh en vanuit Thailand kunt u met BezoekThailand gemakkelijk via Oost Thailand, Cambodja in reizen. Voor Cambodja heeft u een visum nodig, dat u aan kunt schaffen bij de ambassade in Nederland.

cam3


Hoogtepunten

Hét hoogtepunt van Cambodja is natuurlijk de oude stad Angkor, vlakbij Siem Reap. Vanuit Bangkok in Thailand reist u in ongeveer 5 uur naar Siem Reap, een vergelijkbare tijd als uw vertrekpunt Phnom Penh is. U kunt ook gemakkelijk op Siem Reap vliegen. Angkor is door Unesco in 1992 tot werelderfgoed verklaard. Het gebied is 400 km2 groot en staat vol met de prachtigste tempels! Sommige tempels zijn gerestaureerd, anderen liggen nog steeds verscholen in de jungle. Hoogtepunten in het park zijn de tempels Angkor Wat, Angkor Thom, Bayon, Neak Phan, Thaprom, Bantey Srei en Loi Lei.

Maar er is meer te zien in en rondom Siem Reap. Stap terug in de tijd in het Franse kwartier met haar charmante hotels en gezellige restaurants. Ook een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh mag tijdens een reis door Cambodja niet ontbreken. De hoofdstad heeft zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld en is nu een aangename stad om een paar dagen te verblijven. Bezoek de Zilveren Pagoda, het Nationale Museum en drink een cocktail in de Foreign Correspondance Club.

camb4

Wilt u ook de minder toeristische plekken van Cambodja ontdekken? Breng dan een bezoek aan Noordoost Cambodja. Hier vindt u onder meer de badplaatsen Sihanouke Ville en Kep. Minder ontwikkeld maar zeker met Cambodjaanse charme.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat