Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:
Bouwstenen > Laos >  Pakse >  3 Dagen Pakse Zuid Laos - Privé

3 Dagen Pakse Zuid Laos - Privé

Pakse is de hoofdstad van Champassak, een zuidelijke provincie van Laos. Pakse heeft een levendige markt, de mooie Selabam-watervallen en dam. Ongeveer 46 kilometer vanaf Pakse liggen de Khmer-tempels van Wat Phu. Deze zesde-eeuwse tempel werd in lagen langs berghellingen gebouwd en was een belangrijke religieuze plaats tot de dertiende eeuw. In het uiterste zuidwesten van Laos ligt het eiland Khong, het grootste eiland van de in totaal 4000 eilandjes.  

laos-lakse-people

Dag 1 - Aankomst in Pakse - Champasak - Don Daeng (lunch, diner)

Op dag 1 vertrekt u vanuit Pakse richting Champasak. Onderdeel van de rit richting Champasak is een mooie overtocht over de Mekong rivier met een lokale pont. Eenmaal in Champasak bezoekt u Wat Phu, een heilige Khmer tempel uit de 4e eeuw. U kunt op uw gemak rondlopen op deze  mooie en vooral historische plek in Laos. Na het tempelbezoekt vervolgt u uw tour richting een onbewoond eiland in de Mekong Rivier, Don Daeng. Hier ervaart u de rust en sereniteit waar Laos bekend om staat, een prachtige omgeving! U overnacht in Pakse in de Folie Lodge. 

laos-pakse-wat-phu

Dag 2 - Don Daeng - Don Khong (ontbijt, lunch)

Na het ontbijt neemt u een locale boot richting Don Khong, het grootste eiland in het Si Pan Don gebied. Het Si (4) Pan (1000) Don (eiland) gebied bestaat uit eilanden en bied spectaculaire vergezichten over de wilde Mekong rivier die in het regenseizoen een breedte kan aannemen van 12 kilometer. In de verte hoort u het bulderende geluid van de kletterende Khone Phapheng en Li Phi watervallen die later op de dag bezocht worden. Nabij de watervallen kunt u met geluk de zoetwaterdoldijnen zien zwemmen die dit gedeelte van de Mekong hebben gekozen als hun woonplaats. Tevens bezoekt u vandaag een oude brug, die gebouwd is tijdens de oud-koloniale tijd van Laos, toen het land onder het regime van Frankrijk leefde. U overnacht op het Khong eiland in de Irrawaddy delta.

 laos-mekong-river-phapheng-waterfall

Dag 3 - Khong eiland - Pakse - Chong Mek grens (ontbijt, lunch)

We vertrekken vroeg in de ochtend richting de grens tussen Laos en Thailand. De ochtend is gevuld met een spectaculaire olifantenrit en een bezoek aan het Phou Asa dorpje. Voordat u bij de grens aankomt geniet u van uw laatste lunch in Laos.

Einde van het programma.

3 Dagen Pakse Zuid Laos - Privé

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat