Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:
Rondreis > Laos >     7 dagen Noord Laos: Vang Vieng - Luang Prabang

7 dagen Noord Laos: Vang Vieng - Luang Prabang

Een prachtige rondreis over land van Vientiane naar het Noorden van Luang Prabang. U reist via het prachtige Vang Vieng!

Let op:Dit prgramma kan tevens in tegengestelde richting worden geboekt, dus van Luang Prabang via Vang Vieng naar Vientiane


Dag 1: Aankomst Vientiane (L)

U begint uw reis in Laos en als u aankomt wordt u opgehaald door onze chauffeur die u naar uw hotel brengt. Nadat u bent ingecheckt en zich heeft opgefrist maakt u een tour langs de mooiste plekken van Vientiane, zoals de tempels Wat Sisaket en Wat Pra Keo en de heilige stupa, That Luang. Tevens ziet u de Arc de Triopmhe van Laos, de indrukwekkende Patuxai. U overnacht de eerste nacht in Vientiane en kunt hier op eigen gelegenheid dineren.  

Dag 2: Vientiane - Vang Vieng (O/L)

Na het ontbijt gaat u met uw gids en chauffeur onderweg naar Vang Vieng. Onderweg stopt u bij een aantal mooie plaatsen, zoals de archeologische plaats Vang Xang die dateert uit de 11e eeuw. Bij aankomst in Vang Vieng mag u de rest van de middag en het diner naar eigen wensen invullen. 

Dag 3 : Vang Vieng (O/L)

Vandaag bent u vrij om op eigen gelegenheid Vang Vieng te ontdekken!

Dag 4: Vang Vieng - Luang Prabang (O/L)

U start vroeg in de ochtend en rijdt naar Luang Prabang, misschien wel de stad waarin de Aziatische cultuur het best bewaard is gebleven. De weg die naar Luang Prabang leid is een uitdagende ervaring; stijle en soms slechte wegen maken de tocht een aardige onderneming. De slechte wegcondities worden ruimschoots goedgemaakt door de prachtige omgeving waar u doorheen reist. In Luang Prabang bezoekt u de stupa van Wat Visoun en Wat Aham en we sluiten de dag af met een bezoek aan een tempel op een heuvel waar u van de zonsondergang kunt genieten met uitzicht over de stad en de Mekong. Overnachting in Luang Prabang.  

Dag 5: Luang Prabang (O/L)

Vandaag staat in de ochtend ‘sightseeing’ op het progamma. U bezoekt de oudste tempel van de stad en het indrukwekkende Wat Xieng Thong, deze tempel werd in de 16e eeuw gebouwd op de plaats waar de Mekong en de Nam Khan rivier samenkomen. De tempel is versierd met mozaïek afbeeldingen, die het dagelijks leven de Laotianen uitbeelden. Vervolgens bezoekt u Ban Phanom dat bekend staat om haar handgeweven producten. Op de terugweg stoppen we bij Wat Paphon Phao (Gouden Stupa op de heuvel) waar u nog heerlijk kunt relaxen.Bij terugkomst in Luang Prabang bent u vrij om het diner en de avond naar eigen wens in te vullen.

Dag 6: Luang Prabang (O/L)

U kunt vandaag vroeg in de ochtend opstaan en meedoen met een Boedistisch ritueel waarbij de monniken de straat op gaan om aalmoezen (vooral eten) van inwoners te ontvangen. Na het ontbijt bezoekt u het oude Royal Palace en de bekende Kuang Si watervallen die natuurlijke, verfrissende zwembaden hebben gevormd die u zelf kunt uitproberen! Voordat we genieten van een heerlijke picknick lunch naast het water, passeren we prachtige landschappen en kleine dorpjes van de Hmong en Khmu stammen. Vlakbij de watervallen kunnen we een bezoek brengen aan een centrum waar de bedreigde zwarte beer zijn nieuwe, veilige thuis heeft gevonden. Overnachting in Luang Prabang. 

Day 7 : Vertrek - Luang Prabang (O)

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Luang Prabang, het einde van uw 7-daagse rondreis. 

 

 

7 dagen Noord Laos: Vang Vieng - Luang Prabang

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat