Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:

Thailand: het land van de glimlach wacht op u!

THAILAND

Een unieke bestemming wacht op u: Thailand. Al jaren de favoriete plek van vele reizigers voor een rondreis of prive reis . En dat is begrijpelijk want Thailand biedt iets unieks, iets dat andere landen in Zuidoost-Azië niet bieden. Prachtige stranden met groene achterlanden, jungle, cultuur, Bangkok, een overheerlijke keuken en goede infrastructuur zijn voor veel reizigers dé ingrediënten om ieder jaar Thailand aan te doen als vakantiebestemming. Met BezoekThailand.nl boekt u snel, gemakkelijk en voordelig uw eigen op maat gemaakte reis in Thailand!

tg1

Feiten en cijfers

  • Aantal inwoners: 65 miljoen
  • Hoofdstad: Bangkok
  • Taal: Thai
  • Munteenheid: Thaise Baht (bijna overal pinautomaten)
  • Religie: Boeddhistisch         
  • Oppervlakte: 513.000 vierkante kilometer (even groot als Frankrijk)
  • Klimaat: tropisch

Met 65 miljoen inwoners is Thailand een middelgroot land in Azië. Het grootste deel van de inwoners woont in en rondom Bangkok. De populatiedichtheid is het minst in Noord Thailand, waar bergstreken, kleine dorpjes, ‘hill tribe’ stammen en het relaxte Chiang Mai een schril contrast vormen met de moderniteit van Bangkok en Phuket. Het klimaat is tropisch en dat betekent dat u het hele jaar temperaturen rond de 30 graden in Centraal en Zuid Thailand voelt. Tussen november en februari kan het in de bergen in Noord Thailand koud zijn. In de rest van het land is het dan doorgaans 5 graden minder warm in de "koude maanden".

Thailand: hoe en wanneer?

Het grootste deel van de reizigers komt aan in Bangkok, maar u kunt ook makkelijk vanuit Cambodja en Laos, Thailand binnen reizen. Voor Thailand heeft u geen visum nodig als u korter dan 30 dagen blijft. U krijgt dan kosteloos een ‘visa on arrival’ en kunt hiermee vrij rondreizen door heel Thailand. Het regenseizoen is van juni tot en met september. Houdt u in deze periode rekening met een fikse bui die vaak weer als sneeuw voor de zon verdwijnt. Rond de jaarwisseling kan het in Noord Thailand koud zijn.

thailand-algemeen

De Thaise cultuur en tradities

De afgelopen jaren heeft Thailand veel economische groei doorgemaakt en het toerisme heeft in deze groei een groot aandeel. Dit betekent niet dat de Thaise cultuur is aangetast. Integendeel, waar u ook komt in Thailand treft u een sfeer aan zoals die decennia geleden ook was. Ongeveer 95% van de bevolking hangt de Boeddhistische leergang aan. Iets minder dan 4% van de bevolking is Moslim. Deze groep inwoners is vooral vertegenwoordigd in Zuid Thailand, waar Thailand grenst aan het Moslimland Maleisië. Respect voor anderen en acceptatievermogen staan centraal in de Thaise cultuur. Dit is een logisch gevolg van de Boeddhistische leergang die diep verweven is met het leven van bijna iedere Thai. 

Bangkok en Centraal Thailand

Veel reizigers vliegen eerst naar Bangkok om in deze ‘stomende metropool’ hun reis te starten. Bangkok biedt alles wat u van een grote stad in Azië verwacht; tienduizenden restaurants, culturele hoogtepunten, zeer uitgebreide winkelmogelijkheden en een groot aanbod hotels. Westerse reizigers wacht soms een cultuurschok als zij voor het eerst in Bangkok aankomen. De drukte en hectiek gecombineerd met de drukkende warmte worden sommigen te veel. Maar als u zich overgeeft aan de rust die achter deze drukte overal zichtbaar is, is Bangkok misschien wel een plek waar u verliefd op wordt!

Niet ver verwijderd van Bangkok liggen een aantal leuke bestemmingen die u met BezoekThailand.nl makkelijk en op uw eigen manier kunt bezoeken. Op ongeveer twee uur rijden vindt u Kanchanaburi, dat bekend staat om zijn Kwai Rivier en historische bezienswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog. Ook op twee uur rijden van Bangkok liggen de badplaatsen Hua Hin en Cha-Am, waar de afgelopen jaren veel luxe resorts hun deuren hebben geopend. Een leuk eiland in Centraal Thailand is Koh Samet. Een klein tropisch paradijsje waar u met een oogwenk bent! 

tg3

Noord Thailand  

Naast Bangkok is Noord Thailand nog steeds een favoriete bestemming van veel reizigers. Hier proeft u de oudheid pas écht, of dit nu in de Noord Thaise hoofdstad Chiang Mai, de Gouden Driehoek, of één van de kleine bergdorpjes is; u ervaart de cultuur zoals u die alleen in Thailand ervaart! BezoekThailand.nl heeft een zorgvuldig geselecteerd aanbod (korte) programma’s in (Noord) Thailand.

Stranden van Thailand

Misschien wel het meest bekend in Thailand zijn de duizenden gezegende witte stranden. Wuivende palmbomen, helder blauw zeewater met uitstekende duikmogelijkheden, kleine eettentjes op het strand; het zijn slechts een aantal elementen die uw verblijf aan het strand onvergetelijk maken! Meest populair zijn de Thaise eilanden Phuket, Krabi, Koh (eiland) Lanta (Koh Phi Phi, Koh Samui en Koh Samet). Hier vindt u naast heerlijke stranden leuke uitgaansgelegenheden, een grote variëteit restaurants en winkelmogelijkheden. Minder drukke strandbestemmingen zijn onder andere Koh Phangang en Koh Chang. Op deze eilanden vindt u minder hotels en faciliteiten voor toeristen. Daarvoor in de plaats vindt u rustige stranden en doorgaans minder toeristen.

tg4

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat