Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:
Dag tours > Thailand >  Bangkok >  Prive volle dag naar Lopburi, Saraburi en Ang Thong

Prive volle dag naar Lopburi, Saraburi en Ang Thong

Je gids haalt je na het ontbijt op en je rijdt naar de centrale stad Saraburi. Hier bezoekt u de Wat Phra Phuthabat waar u de voetafdruk van de Heer Boeddha ziet.

De Wat Phra Phutthabat, de 'tempel van de voetafdruk van de Boeddha' is een belangrijke boeddhistische bedevaartplaats in een landelijk gebied tussen de steden Lopburi en Saraburi. Boven op een kleine heuvel bevindt zich een voetafdruk van de Boeddha, die werd ontdekt in de 17e eeuw.


De Wat Phra Phutthabat is een zeer gerespecteerde tempel; het is een van de zes tempels van de hoogste klasse van de eerste klasse koninklijke tempels. De volledige naam van de tempel is Wat Phra Phutthabat Ratchaworamahaviharn, wat betekent "Grote Koninklijke Tempel van de voetafdruk van de Boeddha".

Daarna ga je door met het bezoeken van de oude stad Lopburi. Lopburi is een van de oudste steden van Thailand en wordt sinds het Dvaravati-tijdperk, dat 15 eeuwen geleden begon, continu bewoond. In de 10e eeuw werd Lopburi onderdeel van het Khmer-rijk dat zich uitbreidde naar het Westen. De Khmers bouwden een aantal indrukwekkende monumenten, waarvan er tegenwoordig nog veel bestaan.

Later kwam de stad onder invloed van het Ayutthaya-koninkrijk, dat rond het midden van de 14e eeuw werd gesticht. Tijdens het bewind van koning Narai de Grote in de tweede helft van de 17e eeuw werd Lopburi de tweede hoofdstad van het Ayutthaya-koninkrijk.

Hier bezoekt u de 'apen tempel' van Prang Sam Yod en bezoekt u de Wat Phra Sri Rattanamahathat, King Narai Palace en de Wat Sao Thong.

Na een lokale lunch rijdt u naar het kleine landelijke provinciestadje Ang Thong. De provincie is meestal landelijk en veel van haar inwoners werken in de rijstteelt. De grootste rivier van Thailand, de Chao Phraya, stroomt door Ang Thong op weg naar de Golf van Thailand
.

 

Hier zullen we het grootste standbeeld in Thailand bezoeken. De Wat Muang herbergt het grootste zittende Boeddha-beeld in Thailand van 84 meter lang, 92 meter inclusief het voetstuk. Omgeven door rijstvelden domineert het enorme beeld, bekend als "Big Buddha of Ang Thong" het gebied. Het beeld, gemaakt van cement en geschilderd in goudkleur, werd voltooid in 2008.

De wijdingszaal van de tempel, omgeven door enorme lotusbloemblaadjes, biedt een zeer gerespecteerd zilveren beeld van de Boeddha in de ingetogen Mara-positie.

Keer terug naar Bangkok in de late namiddag of je wordt afgezet in je hotel in Ayuthaya.

Prive volle dag naar Lopburi, Saraburi en Ang Thong

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat