Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:
Bouwstenen > Thailand >  Chiang Mai >  2 Dagen Lisu en Lahu Trek - Gezamenlijk programma

2 Dagen Lisu en Lahu Trek - Gezamenlijk programma

Dag 1 -  LISU LODGE- LAHU OUTPOST (lunch, diner ) 10:00 uur: Aankomst bij de Lisu Lodge. Een traditionele welkomstdrank wordt geserveerd. Vervolgens rijd je met een lokale open-vrachtwagen naar het gebied in de buurt van Pha Mieng (1:30 uur). Begin te wandelen langs de junglepaden naar het afgelegen dorpje Hmong Pha Mieng. Ontmoet de inwoners van dit kleine heuvel stamdorp in de jungle. Geniet van een picknicklunch in het bos. Na de lunch ga je naar de top van de berg (1:30 uur) waar het Red Lahu Village van Pha Daeng ligt. Ga verder langs een bergrug naar het Lahu dorp Kup Kap (1:00uur), van waaruit je een spectaculair uitzicht heeft over de Mae Taeng district en de stad Chiang Mai glinsteren 's nachts in de verte. Buiten de bergtoppen naar het westen ligt het Myanmar (Burma) Diner en overnachting bij Lahu Outpost, gemodelleerd op een typisch Lahu-huis. De basisvoorzieningen zijn voorzien van: matras, kussen, beddengoed, dekens, handdoeken, muggen, enz. Twee westerse toiletten en een gemeenschappelijke douche zijn aanwezig.

 
Dag 2  - LAHU OUTPOST - LISU LODGE (ontbijt, lunch) Na een vroeg ontbijt gaan we een half uur lopen over een steile junglepad langs de Huay Sadharn Waterfall. Verder met een lokale transfer naar het Rafting Station. Hier ga je met een White Water Raft 45 minuten over een snel stromende rivier. Ga terug naar Lisu Lodge met een lokale transfer met stop bij een Thee plantage. Ontspan en geniet van een prachtig landschap in de theeplantage waar een ervaren gids je zal introduceren bij het proces van thee en teelt. Evenals plantaardige voortplanting van thee zaadjes op de kwekerij te produceren. Je leert hoe je theebladeren kunt plukken en je kunt genieten van een kopje vers gebrande thee. Een heerlijke picknicklunch wordt geserveerd.

 

Geleid door een Lisu-dorpeling, loop je van de Ton Lung-tempel naar de kruidentuin. Ga dan door het dorp met een stop voor een kopje thee in het dorpshamaanhuis. Ontmoet de Lisu sjamaan en leer over zijn leven, overtuigingen, genezen rites en Lisu-tradities. Geniet van je bezoek aan: Rijst Paddies - Loop met je gids door rijstvelden waar er wordt samengewerkt met de dorpelingen om rijst te groeien zonder gebruik te maken van pesticiden en insecticiden. Naast het wandelen door het groene of het gouden tapijt van de padievelden, afhankelijk van het seizoen, leer je en participeer je in de verschillende stadia van rijstteelt in Noord-Thaise stijl.

 

Himmapaan kwekerij - Leer over de flora van Noord-Thailand en hoe het bosecosysteem wordt herstelt bij een boomkwekerij van de Stichting Himmapaan, die erop gericht is om milieu- en maatschappelijke projecten te ondersteunen en uit te voeren door samen te werken met lokale gemeenschappen in gebieden die door toerisme worden getroffen. Bezoek de groentetuin waar organische meststoffen worden geproduceerd van overgebleven organisch afval en waar een verscheidenheid aan groenten en fruit groeien die worden gebruikt in verschillende gerechten geserveerd in de Lisu Lodge.

 
*** Einde van het programma ***

Let op: Gasten moeten gezond zijn en een goede conditie hebben. In staat om te trekken op de berg en door de jungle en door/langs watervallen.

Weersomstandigheden kunnen wijzigingen in het programma of kunnen worden geannuleerd indien het weer onveilig wordt verklaard. Breng een kopie van paspoort en van de visumpagina met stempel mee.

Dingen om voor te bereiden: goede trekking schoenen, extra kleding (je kunt nat worden), zonnebrandcrème, hoed, zonnebril, kleine rugzak met toileteries voor de nacht, mugen spray, regenponcho, toiletpapier en wat extra kleine (plastic) zakken.

Programma is geschikt voor kinderen boven de 12 jaar in goede conditie. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

2 Dagen Lisu en Lahu Trek - Gezamenlijk programma

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat