Snel zoeken klik hier
downarrow
uparrow
Selecteer: personen: Van datum:
 Date selector
 
land:
Loading ...
kinderen: tot:
 Date selector
 
stad: Regio:
Dag tours > Thailand >  Bangkok >  Privé volle dag Bang Pa Inn en Ayuthaya met lunch

Privé volle dag Bang Pa Inn en Ayuthaya met lunch

Vanaf € 51 p.p. 51

Het Koninklijke Paleis in Bang Pa-In dateert terug naar de 17e eeuw. Volgens de kroniek van Aytthaya, bouwde koning Prasat Thong (1629-1656) een paleis op Bang Pa-In eiland in de Chao Phraya rivier. Een moderna Nederlandse koopman, Jeremias van Vliet, meldde dat koning Prasat Thong een onwettige zoon was van koning Ekathotsarot (1605-1610/11), die in zijn jeugd schipbreuk leed op dat eiland en een zoon kreeg van een vrouw met wie hij bevriend werd. De jongen groeide op om de premier te worden. Nadat hij de troon had toegeëigend, werd hij bekend als koning Prasat Thong. De koning stichtte een klooster, Wat Chumphon Nikayaram, op het land van zijn moeder op het eiland Bang Pa-In, en liet toen een vijver en een paleis ten zuiden van dat klooster bouwen.

 

Het paleis werd weer tot leven geroepen door koning Rama IV van het Chakri vorstenhuis, beter bekend in het westen als koning Mongkut (1851-1868). Hij had een tijdelijke residentie gebouwd op het buitenste eiland dat de plaats werd van het klooster in neogotische stijl, Wat Niwet Thamprawat, dat werd gebouwd door zijn zoon en erfgenaam, koning Chulalongkorn (Rama V). Het huidige koninklijke paleis dateert uit de tijd van koning Chulalongkorn (1868-1910), de meeste gebouwen die er vandaag de dag nog staan, werden gebouwd tussen 1872-1889. Tegenwoordig wordt het paleis af en toe gebruikt door Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) en Hare Majesteit Koningin Sirikit als verblijfplaats en voor het houden van recepties en banketten.

Na het bezoek aan het paleis van Bang Pa-In gaan we verder naar het UNESCO werelderfgoed Ayuthaya. Ooit de machtige hoofdstad van het Siamese koninkrijk die regeerde over het huidige Thailand, delen van Birma, Laos, Cambodja en Maleisië van 1200 tot 1700.

De historische stad Ayutthaya, gesticht in 1350, was de tweede hoofdstad van het Siamese koninkrijk. Het bloeide op van de 14e tot de 18e eeuw, gedurende die tijd groeide het uit tot een van 's werelds grootste en meest kosmopolitische stedelijke gebieden en een centrum van wereldwijde diplomatie en handel. Ayutthaya was strategisch gelegen op een eiland omringd door drie rivieren die de stad met de zee verbinden. Deze plaats werd gekozen omdat deze zich boven het pijl de Golf van Siam bevond, zoals die toen al bestond, en zo de aanval van de stad door de zeegaande oorlogsschepen van andere landen verhinderde. De locatie heeft ook geholpen de stad te beschermen tegen seizoensgebonden overstromingen.

 

De stad is aangevallen en verwoest door het Birmaanse leger in 1767. Ze verbrandden de stad met de grond gelijk en forceerde de inwoners om de stad te verlaten. De stad is nooit herbouwd op dezelfde locatie en staat tot de dag van vandaag bekend als een uitgebreide archeologische plek.

Tegenwoordig, is het gelokaliseerd in Phra Nakon Phra Nakhon Si Ayutthaya District, Phra Nakhon Si Ayutthaya provincie. Het totale gebied van dit werelderfgoed is 289 ha.

Ooit een belangrijk centrum van diplomatie en handel, is Ayutthaya nu een archeologische ruïne, gekenmerkt door de overblijfselen van de hoge prang (relieke torens) en boeddhistische kloosters van monumentale proporties, die een idee geven van de omvang van de stad en de pracht van de architectuur.

Bekend om moderne bronnen en kaarten, werd Ayutthaya aangelegd volgens een systematisch en rigide stadsplan, bestaande uit wegen, grachten rond alle hoofdstructuren. De regeling maakte maximaal gebruik van de positie van de stad, te midden van drie rivieren. Het had een hydraulisch systeem voor waterbeheer dat technologisch uiterst geavanceerd en uniek in de wereld was.

We zullen de Wat Yai Chai Mongkol bezoeken. In het jaar 1357 stierven twee prinsen van Ayutthaya, Chao Kaeo en Chao Thai, aan cholera.
Koning Ramathibodhi I (1350 - 1369) liet de lichamen van beide prinsen cremeren en op de crematieplaats werd een klooster met een heilig monument (stoepa) en een predikingshal (viharn) gebouwd. Hij gaf het klooster de naam "Wat Pa Kaeo", ook wel het klooster van het kristalbos. De tempel werd het huis van boeddhistische monniken die werden opgeleid in het klooster van Phra Wanaratanathen in Ceylon (het huidige Sri Lanka). De Sangha-groep was voornamelijk bezig met meditatie.

Hierna zullen we de Wat Phra Sri Sanphet bezoeken, gelegen op het eiland in het werelderfgoedpark van Ayutthaya in het subdistrict Pratu Chai. Het is geregistreerd als nationaal historische plek door de Beeldende Kunst Afdeling sinds 5 Maart 1935. Dit klooster was de meest belangrijke tempel van Ayutthaya en was gelegen op het terrein van Grand Palace. Het diende als een model voor de Tempel van de Smaragd Boeddha in Bangkok.

 

In 1350 beveelde prins U-Thong dat er een paleis zou worden gebouwd in het gebied Nong Sano, eigenlijk het gebied in de buurt van 
Bueng Phra Ram
Het paleis bevatte drie houten gebouwen genaamd "Phaithun Maha Prasat", "Phaichayon Maha Prasat" en "Aisawan Maha Prasat". Na de voltooiing van het paleis in 1351, benoemde hij Ayutthaya als zijn hoofdstad en kreeg de titel van koning Ramathibodi I. De oorspronkelijke grootte van het oude paleiscomplex wordt verondersteld hetzelfde te zijn als het gebied van Wat Phra Sri Sanphet vandaag.

 

Daarna gaan we verder en zullen we de Wat Mahathat bezoeken. De exacte datum van de oprichting van Wat Maha Dat is moeilijk te beoordelen. De Luang Prasoet versie van de Royal Chronicles of Ayutthaya vertelt dat de constructie in 736 Chula Sakarat (CS) of 1374 na Christus, tijdens het regeren van koning Borommaracha I (omstreeks 1370-1388) plaatsvond, op de een of andere manier 23 jaar na de oprichting van Ayutthaya. De kronieken vermelden dat de centrale prang een hoogte van 46 meter had.

 

 

Latere versies van de Royal Chronicles of Ayutthaya beweren dat Wat Maha That werd opgericht door King Ramesuan (1388-1395) na zijn aanval op Chiang Mai in 1384 (746 CS). Maar deze datum komt niet overeen met zijn regeerperiode. De kronieken vermelden dat koning Borommaracha II († 1424-1448) Angkor in 1431 aanviel en een groot aantal heilige afbeeldingen van ossen, leeuwen en andere wezens uit de tempels liet verwijderen. Deze afbeeldingen werden naar Ayutthaya gebracht en geïnstalleerd als offers in Wat Maha That.

Wat Maha That was een van de meeste belangrijke kloosters van het Ayutthaya koninkrijk, niet alleen omdat het het religieuze centrum was en de relikwieën van de Boeddha bevatte, maar ook vanwege de nabijheid van de Grand Palace. Het was een koninklijk klooster en de zetel van de Supreme Patriarch van de stadsonderkomen sekte tot het einde van de Ayutthaya-periode - gelijk aan de Supreme Patriarch van de bosonderkomen sekte, die zijn zetel had in Wat Yai Chai Mongkhon (genaamd Wat Pa Kaeo in vroegere tijden).

Een lokale lunch wordt geserveerd aan de rivier en dan we hebben tijd om te ontspannen en een paar fietsen te huren als je wilt of de olifantenkraal te bezoeken. We keren in de middags terug naar je hotel. Het belangrijkste is dat dit jouw privétour is, dus jij kunt met je gids het tempo, de tijd en de inhoud van het programma bepalen.

 

 

 

 

Vanaf € 51 p.p. 51

Privé volle dag Bang Pa Inn en Ayuthaya met lunch

Vanaf € 51 p.p.
Aantal volwassenen:
Aantal kinderen:
Selecteer optie / type:
Van datum
tot
Selecteer Begindatum:
 

Toon alle data met prijs informatie

Bekijk wat is inbegrepen.

 
Loading ...
Please wait...
Subscribe Newsletter

Subscribe for Newsletter

Thank you, your email has been subscribed for newsletter. Your email has been already subscribed for newsletter. Please enter valid email.
Email: *

Loading ...
Please wait...
Klik hier voor een scherp reisvoorstel op maat